5+1 λόγοι για να προτιμήσεις το Video Marketing το 2022

To content marketing είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσετε την επωνυμία σας και να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας.
Η πιο σύγχρονη και βέλτιστη φαρέτρα του content marketing, είναι Video Marketing, το οποίο τα τελευταία χρόνια φέρνει την επανάσταση στην στρατηγική προσέγγιση.

Σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αυτό που σαρώνει με χιλιομετρική διαφορά στην μέτρηση της κατάταξης, της μετατροπής και της στόχευσης είναι το βίντεο. Σύμφωνα με μια έκθεση της Demand Metric, το 83% των επαγγελματιών μάρκετινγκ λένε ότι το βίντεο είναι πιο σημαντικό από ποτέ.
Και αυτό, δικαίως, το καθιστά βασιλιά του content. H Wedoo γράφει αυτό το άρθρο για να  ανακαλύψετε και εσείς το video marketing και να αντιληφθείτε το ψηφιακό βεληνεκές που αποκτά όταν εργαλειοποιείται το video content, ορθώς.

 

Άραγε γιατί είναι τόσο ισχυρά τα videos;

 


1. Τα videos είναι ένας μεθοδικός τρόπος να εξηγήσεις το brand/ προιόν σου.

Σε αντίθεση με το copywriting, η δημιουργία ενός βίντεο για το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Δείχνοντας με εικόνα και ήχο, το πως λειτουργεί το προιόν σας είναι πολύ πιο πιθανό να αντιληφθούν εις βάθος αυτό που προσφέρετε και κατα συνέπεια, να σας εμπιστευτούν και να προθυμοποιηθουν να κάνουν αυτή την αγορά.

Οι δύσκολες ή ασαφείς έννοιες, είναι πολύ πιο εύκολο να εξηγηθούν μέσω βίντεο, παρα με φωτογραφίες. Στην προσπάθεια σας να δημιουργήσετε το video, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα δημιουργικό κινούμενο σχέδιο, για να ζωντανέψετε την παρουσία του προϊόντος σας, και να αποφύγετε την μονόπλανη συζήτηση για το προϊόν, ή ακόμα χειρότερα, τον μονόλογο. Το δημιουργικό τμήμα της Wedoo, μπορεί να σας βοηθήσει, να παρουσιάσετε διασκεδαστικά και ευφάνταστα τις υπηρεσίες σας, και να κερδίσετε εγγυημένα τις εντυπώσεις.

 

2. Οι άνθρωποι αγαπούν τα videos.

Το να αποσπάσεις την προσοχή ενός χρήστη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα φαντάζει ανέφικτο, δεδομένου της υπερπληροφόρησης. Σε αυτή την διαδικτυακή πλημμύρα των ερεθισμάτων, ένα έξυπνο video φαίνεται σωστική λέμβος στον κορεσμό.

Τα πρώτα καρέ του βίντεο οφείλουν να είναι αρκετά watchable ώστε οι χρήστες να αποφύγουν το scroll down και να εστιάσουν μόνο στο περιεχόμενο σας.

Οι χρήστες μπορεί να σταματήσουν να βλέπουν διασκεδαστικές φωτογραφίες, τα βίντεο, όμως, είναι γνωστό πως κερδίζουν 5 φορές περισσότερο την προσοχή γιατί συνδυάζει δύο αισθήσεις, την ακοή και την όραση.

 

Extra Info: Τα video σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνουν 1200% περισσότερες κοινοποιήσεις (shares) απ’ ότι κείμενα και εικόνες μαζί.

 

3. Τα videos είναι χρήσιμα για το SEO.

Η μεταφόρτωση βίντεο στο Youtube που στοχεύουν κοινούς όρους αναζήτησης μπορεί να είναι ένα καλός τρόπος για να εμφανίσετε την επιχείρηση σας στην πρώτη σελίδα του Google. Και αυτό συμβαίνει γιατί η Google περιλαμβάνει βίντεο Youtube στο πάνω μέρος της σελίδας για πολλούς όρους αναζήτησης. Για παράδειγμα αν αναζητήσετε “Πως να σχεδιάσω στο Illustrator” η Google θα εμφανίσει τρία βίντεο κάτω από το επιλεγμένο απόσπασμα και την ενότητα “Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης”.

 

4. Τα videos εκτοξεύουν τις πωλήσεις.

Το 55% των χρηστών/καταναλωτών παρακολουθεί βίντεο πριν λάβουν μια απόφαση αγοράς. Όταν οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να δουν προϊόντα που χρησιμοποιούνται μέσω βίντεο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τα αγοράσουν πραγματικά.

Τα videos διεγείρουν το καταναλωτικό ενδιαφέρον, μιας και οδηγεί σε υψηλό ποσοστό άμεσων αγορών. Τα videos συμβάλλουν στην ώθηση των πελατών, σημειώνοντας μεγάλα ποσοστά χρηστών να ολοκληρώνουν την τελική τους αγορά μετά από παρακολούθηση ενός video.

 

 

5. Τα videos βελτιώνει το R.O.I.

Το ROI θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, όπως το πόσο καλά έχετε οργανώσει τη στρατηγική περιερχουμένου σας και την ανάλυση/ποιότητα των βίντεο σας.

Εντούτοις, το 83% των ανθρώπων που ερωτήθηκα στην έρευνα του WYZOwl επιβεβαιώνουν πως το βίντεο, αποδίδει.

Ενδεχομένως, να πιστεύετε πως το βίντεο, σε πρώτη φάση, είναι μια μεγάλη δαπάνη χρημάτων και χρόνου. Η Wedoo φροντίζει, όμως, να κάνει σε εσάς προσιτή και εφικτή αυτήν την δυνατότητα άνευ περιορισμών και συμβιβασμών. Διεύρυνε την ψηφιακή σου παρουσία με ένα κλικ. www.wedoo.gr

 

6. Το video χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης

Η βάση του μάρκετινγκ, σε μια γενικότερη ανάλυση, εδράζεται στην εμπιστοσύνη, και στην σχέση. Αν χτιστούν γερά θεμέλια με το πελατολόγειο, τότε μόνο μπορεί κανείς να βασιστεί σε αυτό.

Πιθανολογούμε πως το βίντεο προσελκύει τους χρήστες καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.Τα βίντεο σας δίνουν απλόχερα τη δυνατότητα να αφηγηθείτε μια ιστορία και να εξιτάρετε τους ανθρώπους με την επωνυμία σας.

Φέρνει στην επιφάνεια συναισθηματα, και σκέψεις, σε αντίθεση με την φωτογραφία ή το κείμενο.

 

Το βίντεο βγάζει εκτός ανταγωνισμού κάθε άλλη μορφή content. Σε τελευταία ανάλυση, αν μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, το βίντεο πόσες παραπάνω είναι;
To digital marketing agency, Wedoo, μπορεί να σας δώσει την απάντηση, σχεδιάζοντας το δικό σας video marketing πλάνο. Δώστε κίνηση και ενέργεια στη ψηφιακή σας παρουσία επικοινωνώντας μαζί μας.

Δείτε δείγματα & διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας