5 πράγματα που μάθαμε δουλεύοντας remotely, σε μια καφετέρια

wedoo-remote-work

Σίγουρα έχουμε ακούσει όλοι για εταιρείες που δουλεύουν remotely, γι’αυτό και στη Wedoo αποφασίσαμε για μια ημέρα να δουλέψουμε από μια καφετέρια, μεταφέροντας το γραφείο μας εκεί!

Επιδημιολογικά φαινόμενα, κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, άστατος καιρός… Αυτός ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ τελευταία και θα ήταν ψέμα να πούμε ότι δεν έχουμε επηρεαστεί έστω και λίγο. Ωστόσο, κάθε αλλαγή μας καλεί να την ακολουθήσουμε σε κάθε τομέα της ζωής όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι αυτήν την αλλαγή να την προσαρμόζουμε στα δεδομένα μας και, γιατί όχι, να τη διασκεδάζουμε. Στη Wedoo είναι φιλοσοφία μας και αδιάκοπος στόχος η προσαρμογή στην αλλαγή. Εξάλλου, είναι κάτι που επιβάλλεται να κάνουμε, εφόσον ο ψηφιακός κόσμος με τον οποίο ασχολούμαστε αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Αυτή τη φορά δουλέψαμε remotely!

We choose the fun way!

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα νέα που ακούμε καθημερινά, επιλέγουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία για άμυνα. Για μια μέρα αλλάξαμε γραφείο! Μας φιλοξένησε η καφετέρια Frankie Gastro Bar, ένα ιδανικό μέρος  για επαγγελματίες. Ο ήρεμος χώρος και τα άνετα καθίσματα ήταν το καλύτερο workplace που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις της ημέρας με την καλύτερη διάθεση.

frankie-gastro-bar-xaidari

Γιατί βγήκαμε έξω από το γραφείο μας;

Ξέρουμε ότι πολλοί πλέον δουλεύουν remotely.  Αντί να επιλέξουμε, λοιπόν, να το κάνουμε από τα σπίτια μας, προτιμήσαμε κάτι πιο διασκεδαστικό! Βγήκαμε έξω και αλλάξαμε το χώρο μας, ψάξαμε νέες ιδέες, πήγαμε σε μία καφετέρια. Ψάξαμε την έμπνευση, την οποία βρίσκουμε σε νέους χώρους, στη μουσική, στην άποψη, στα χρώματα, στην τέχνη, στην αλλαγή.

Έτσι μάθαμε και τα εξής:

  • Η αλλαγή είναι ωραία

Καμιά φορά η καθημερινότητα μας παίρνει την ενέργεια χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Όμως είναι πάντα όμορφο και αναζωογονητικό να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα μας, ακόμα κ αν είναι απλά μεταφέροντας το γραφείο σου σε μια καφετέρια! working-remotely

  • Γυρίζεις το χρόνο πίσω

Θυμάσαι στα φοιτητικά σου χρόνια που μαζευόσουν σε σπίτια φίλων για να κάνετε την εργασία σας; Το να δουλεύεις σε καφετέρια για λίγο είναι το ίδιο ωραίο. Μοιράζεσαι το social τραπέζι με τους συναδέλφους σου και καθώς κάθεστε κοντά έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε ιδέες και να ολοκληρώσετε ένα project μαζί.

  • Έμπνευση ξανά!

Είμαστε designers, developers και marketeers που ψάχνουν την έμπνευση σε πολλά σημεία της καθημερινότητάς μας. Η αλλαγή χώρου εργασίας μας έδωσε έμπνευση και ενέργεια, βλέποντας διάφορους ανθρώπους γύρω μας και ακούγοντας καθημερινές συζητήσεις. Παρά το ότι στην καθημερινότητα στα γραφεία μας ακούμε πάντα μουσική, ήταν ευχάριστο να ακούσουμε μια διαφορετική playlist που επέλεξε κάποιος άλλος.

  • Οργάνωσέ το σωστά

Κάθε αλλαγή θέλει σωστή οργάνωση, ιδίως όταν η αλλαγή αυτή αφορά το εργασιακό περιβάλλον. Υπολογιστές, ίντερνετ, τηλέφωνο, καλώδια.. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι θα είναι εύκολη η μεταφορά του εξοπλισμού της εταιρείας σου αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Η καλύτερη οργάνωση και η υπομονή θα σας βοηθήσει να είστε πιο γρήγοροι στην αρχή σας και μετά από αυτό η ώρα θα κυλήσει ταχύτατα.

Pro tip: Δοκίμασε το χώρο που έχεις επιλέξει για εσένα και τους συνεργάτες σου τη προηγούμενη μέρα, ώστε οι ενδεχόμενες δυσκολίες να σε βρουν κατάλληλα προετοιμασμένο.

  • Ίσως είναι λίγο κουραστικό

Σαφώς στο γραφείο σου έχεις οργανώσει το χώρο σου ώστε να σε βολεύει και να σε εξυπηρετεί. Ο νέος χώρος εργασίας μπορεί να είναι λιγότερο βολικός εφόσον θέλεις τον ανάλογο χρόνο για να προσαρμοστείς, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

 

Modern problems ask for modern solutions και στη Wedoo μας αρέσει πολύ να βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις έστω και για λίγο το χώρο εργασίας σου, εμείς το κάναμε πρώτοι και ελπίζουμε η εμπειρία μας να σε βοηθήσει. Θα σε ενημερώσουμε για την επόμενή μας εμπειρία!

 

wedoo-team

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε μαζί μας!