Από Ιούλιο μη ασφαλή τα site χωρίς SSL

Η Google ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο του 2018 η έκδοση 68 του  Chrome θα χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή όλα τα sites που δεν διαθέτουν https κρυπτογράφηση. Την ίδια πρακτική θα ακολουθήσουν και άλλοι browsers καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για ένα SSL πιστοποιητικό. Από τον Ιούλιο λοιπόν και μετά, η νέα έκδοση του Chrome θα σηματοδοτεί […]

Η Google ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο του 2018 η έκδοση 68 του  Chrome θα χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή όλα τα sites που δεν διαθέτουν https κρυπτογράφηση. Την ίδια πρακτική θα ακολουθήσουν και άλλοι browsers καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για ένα SSL πιστοποιητικό.

Από τον Ιούλιο λοιπόν και μετά, η νέα έκδοση του Chrome θα σηματοδοτεί ως μη ασφαλή τα sites που ζητούν σε κάποιο σημείο τους προσωπικά δεδομένα και δεν έχουν ενεργοποιημένο κάποιο SSL πιστοποιητικό:

Στη συνέχεια θα χαρακτηριστούν ως μη ασφαλείς ακόμα και ιστοσελίδες με στατικό περιεχόμενο χωρίς φόρμες επικοινωνίας. Η ένδειξη τότε θα μεταβληθεί και θα είναι πιο ξεκάθαρη:

Τα site με SSL πιστοποιητικό θα μπαίνουν πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης από τα μη ασφαλή site και θα έχουν στα αριστερά την ένδειξη του πράσινου λουκέτου:

Η λύση είναι η εγκατάσταση από την εταιρεία μας ενός ssl πιστοποιητικού στην χαμηλότερη αξία που μπορεί να βρεθεί και ισχύει μόνο για το υπάρχον πελατολόγιο (εφόσον είστε πελάτης μας) ή κατόπιν συνεννόησης αν θέλετε να το τοποθετήσουμε και σε κάποια άλλη ιστοσελίδα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες καλέστε μας άμεσα στα τηλέφωνα 2118002733 και 2105820180.