Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρ… Παρατρίχα δουλειά.

4ημερη εργασία

Στη Wedoo κάθε Παρασκευή ή Δευτέρα μοιάζει με αργία μιας και εφαρμόζουμε πιλοτικά την 4ήμερη εργασία. Προσπαθώντας να αποσυμπιέσουμε τον όγκο της δουλειάς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αποφασίσαμε ως ομάδα να απλώσουμε το 40ώρο σε τέσσερις μέρες αντί για πέντε. Η 4ήμερη εργασία φαίνεται σαν σωστική λεμβος, αφού κάποιοι από το δυναμικό έχουν παντρευτεί με τον εκνευρισμό του μποτιλιαρίσματος, την σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ, το air condition που φυσά ανάσες δράκου. “Η διαδρομή προς τη δουλειά είναι μια έξτρα κούραση που δεν υπολογίζεται, ούτε κοστολογείται. Σου κλέβει πολύτιμο χρόνο και κυρίως την ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ σου, ΠΡΟΧΩΡΑΑΑΑ, μου βγήκε με alarm, ΡΕ ΣΥ ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ;”

Χάρη σε αυτό το μοντέλο εργασίας, επίσης, οι πιο ταξιδιάρες ψυχές της Wedoo έχουν τη δυνατότητα να αποδράσουν για κάποιο 3ήμερο εκτός Αθηνών. Βέβαια, το τίμημα είναι οι υπόλοιποι να βλέπουμε τα στόρι τους στα social media. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Και ενώ κάποιος θα έλεγε πως αυτό το πλάνο λειτουργεί αποπροσανατολιστικά ή αντιπαραγωγικά ως προς την Agency, το δυναμικό και μεγάλες έρευνες το διαψεύδει. Ο χρόνος με την οικογένεια ή με τον εαυτό μας χρήζει απαραίτητος.

“Ακόμα και ένας καφέ με τον κολλητό μου δίνει ενέργεια, να συνεχίσω την επόμενη ημέρα. Πάω με άλλη διάθεση στη δουλειά.” αναφέρει χαρακτηριστικά η Δήμητρα Νικιτέα & υπόλοιποι ,που δεν έχουν φίλους. Η λογική “ Περισσότερες ώρες εργασίας = Περισσότερο επιθυμητό αποτέλεσμα σε σχέση με τους ποσοτικούς στόχους” είναι παρωχημένη και καταρρίπτεται, ιδίως σε χώρους εργασίας όπως αυτής της Wedoo που κάποια πράγματα δεν γίνονται μηχανικά αλλά με δημιουργικότητα, μελέτη, καινοτομία, και σκέψη.
Παίρνοντας μια επιπλέον αναπνοή, βγάζεις μεγαλύτερη διαδρομή.

Η 4ήμερη εργασία είναι μια από τις λίγες από τις πρωτοποριακές εφαρμογές μας. Αυτή η κίνηση επισφραγίζει τη γενικότερη φιλοσοφία της εταιρείας που διέπει επι του πρακτέου γιατί η Wedoo δεν προσαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο σε τεχνικό επίπεδο στη νέα εποχή αλλά και στον πυρήνα της.