Δημοφιλείς Media Players αποδείχτηκαν ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό μέσω υποτίτλων

Wireless router ή μήπως ραντάρ

Έπειτα από έρευνα που έγινε από την εταιρεία ασφαλείας Check Point Software Technologies, εντοπίστηκε ευπάθεια σε δημοφιλείς Media Players. Πρόκειται για ιούς που μπορεί να εμπεριέχονται στους υπότιτλους που χρησιμοποιεί κανείς για να παρακολουθήσει ταινίες μέσω κάποιου Media Player. Μέσω κακόβουλων υποτίτλων ο χάκερ αποκτά τον έλεγχο σε υπολογιστές ή διάφορες συσκευές όπως smart TV’s […]

Έπειτα από έρευνα που έγινε από την εταιρεία ασφαλείας Check Point Software Technologies, εντοπίστηκε ευπάθεια σε δημοφιλείς Media Players. Πρόκειται για ιούς που μπορεί να εμπεριέχονται στους υπότιτλους που χρησιμοποιεί κανείς για να παρακολουθήσει ταινίες μέσω κάποιου Media Player.

Μέσω κακόβουλων υποτίτλων ο χάκερ αποκτά τον έλεγχο σε υπολογιστές ή διάφορες συσκευές όπως smart TV’s ή smartphones και έχει τη δυνατότητα να κλέψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως κωδικούς e-banking.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως γίνεται η μεταφορά και εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού:

Η συγκεκριμένη ευπάθεια εντοπίστηκε στα VLC, Kodi, Popcorn Time, Stremio και ίσως το ίδιο ισχύει και για άλλους Media Players με δυνατότητα streaming. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες αυτών των μέσων αναπαραγωγής ταινιών εκτίθενται σε κίνδυνο.

Η Check Point ενημέρωσε τους δημιουργούς των ευπαθών, όπως απoδείχτηκε από την έρευνα της, media players και κάποιοι από αυτούς έχουν δημιουργήσει νέες εκδόσεις στις οποίες έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα. Οι εταιρείες VLC, Kodi, και Stremio έχουν ήδη έτοιμες νέες εκδόσεις ενώ το Popcorn Time έχει νέα έκδοση απλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμη μέσω του επίσημου site.