Μεγαλύτερα αποσπάσματα (snippets) στα αποτελέσματα αναζήτησης από την Google

Απόσπασμα είναι η περιγραφή που υπάρχει κάτω απ’ το URL μιας σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης και δείχνει πως αυτή η σελίδα σχετίζεται με το ερώτημα που έθεσε ο χρήστης. Η Google μεγαλώνει την περιγραφή προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το πως οι σελίδες που εμφανίζονται, σχετίζονται με την αναζήτησή τους. Συγκεκριμένα, το […]

Απόσπασμα είναι η περιγραφή που υπάρχει κάτω απ’ το URL μιας σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης και δείχνει πως αυτή η σελίδα σχετίζεται με το ερώτημα που έθεσε ο χρήστης. Η Google μεγαλώνει την περιγραφή προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το πως οι σελίδες που εμφανίζονται, σχετίζονται με την αναζήτησή τους.

Συγκεκριμένα, το μήκος του αποσπάσματος αυξήθηκε από τους 160 χαρακτήρες στους 230 κατά μέσο όρο.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν τα meta description των ιστοσελίδων. Τα αποσπάσματα δημιουργούνται δυναμικά με βάση το ερώτημα του χρήστη, το meta description και το ορατό περιεχόμενο της σελίδας. Αν λοιπόν η Google μεγαλώσει κι άλλο το απόσπασμα θα τραβήξει πληροφορίες από το περιεχόμενο που είναι ορατό στη σελίδα.