Ο Covid-19 άλλαξε το Digital Marketing

digital-marketing-wedoo-services

Οι περισσότεροι από εμάς εξεπλάγησαν από τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε ο COVID-19 στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Η νέα κατάσταση έφερε πολλές αλλαγές σε όλες τις επιχειρήσεις και δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει το digital marketing.

Ξεκινώντας, άλλαξε εντελώς τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, από τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους γείτονές μας, μέχρι τον τρόπο που ψωνίζουμε. Σε επαγγελματικό επίπεδο, πρέπει τώρα να εφαρμόσουμε όλα αυτά τα νέα μέτρα για να διατηρήσουμε τους συνεργάτες μας και τους πελάτες μας ασφαλείς. Κυρίως όμως πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική της επιχείρησης και τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα να γίνουμε digital.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν καινοτόμους τρόπους για να επιβιώσουν εν μέσω μιας πανδημίας που είχε αρνητικό αντίκτυπο σε πολλές βιομηχανίες (τουρισμός, φαγητό, διασκέδαση, λιανική κ.α.).

Καθώς όλο και περισσότερες χώρες προσπαθούν να ανοίξουν εκ νέου την οικονομία, πρέπει να σκεφτούμε την ενισχυμένη εξυγίανση, τον προστατευτικό εξοπλισμό, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, το νέο εμπόριο κ.λ.π.

Δεδομένων αυτών των νέων συνθηκών, πολλές εταιρείες έπρεπε να επανεξετάσουν τις στρατηγικές marketing. Με βάση την έρευνά μας, ορισμένες από αυτές τις στρατηγικές ήταν αρκετά επιτυχημένες και αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Σας ενδιαφέρει να αλλάξετε τη στρατηγική digital marketing κατά τη διάρκεια του COVID-19;

Μείνετε θετικοί

Από ψυχολογική άποψη, θα τραβήξετε περισσότερη προσοχή στην επιχείρησή σας εάν χρησιμοποιείτε θετικά μηνύματα, ειδικά όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν πως τα πράγματα τελικά θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Οπότε προσπαθήστε να δημιουργήσετε μηνύματα marketing για να διαβεβαιώσετε τους πελάτες σας ότι «αυτό θα περάσει επίσης». Γιατί, στ’ αλήθεια, θα περάσει.

Go Digital

Αυτό είναι σχεδόν δεδομένο ανά πάσα στιγμή, αλλά ειδικά όταν βρισκόμαστε στη μέση μιας πανδημίας. Μάλλον είχατε ξανασκεφτεί να εντάξετε το digital marketing στην επιχείρησή σας. Αλλά μήπως ο Covid-19 μετέτρεψε αυτή την αυθαίρετη σκέψη σε άμεσο σχέδιο; Οι πελάτες κάνουν αγορές στο διαδίκτυο περισσότερο από ότι στο παρελθόν. Έτσι, εάν δεν έχετε ήδη, είναι καιρός να αποκτήσετε μια ιστοσελίδα.

Ακόμα κι αν παρέχετε υπηρεσίες, μπορείτε ακόμα να προσφέρετε διαδικτυακές διαβουλεύσεις και να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας και μια ιστοσελίδα μπορεί να σας βοηθήσει πολύ (ειδικά αν ο σχεδιασμός του site σας είναι σωστός ).

Σκεφτείτε το PPC

Από αυτό που βλέπουμε στις τρέχουσες τάσεις, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουμε με τη PPC Ads (Pay Per Click Advertising). Ο COVID-19 έκανε πολλές επιχειρήσεις να σταματήσουν τις καμπάνιες της PPC, αλλά η συνολική επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα τους αυξήθηκε.

Σκεφτείτε ότι οι χρήστες θα περιηγούνται στον internet πιο συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα αναζητήσουν υπηρεσίες μετά το τέλος της πανδημίας.

Ξεχωρίστε!

Ναι, η ανάγκη να δραστηριοποιηθείς στο χώρο του digital marketing είναι πραγματική. Όχι, δεν αφορά μόνο τη δική σου επιχείρηση. Θέλουν όλοι να επιβιώσουν και όσοι μπορούν θα το προσπαθήσουν. Για να πετύχεις, πρέπει να ξεχωρίσεις. Όταν αυτό γίνει κομμάτι της στρατηγικής σου, τότε δεν πρόκειται να “χαθείς”.

Πώς μπορεί να σε βοηθήσει η wedoo;

Είμαστε developers, digital marketeers, designers. Ίσως ήδη γνωρίζεις ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχει επιχείρηση χωρίς ιστοσελίδα. Ο κόσμος της wedoo είναι digital και ξέρουμε τι χρειάζεται για να πετύχει η ιστοσελίδα σου.

We create websites

 • Φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo!, Bing)
 • SEO friendly
 • Speed optimized: Ταχύτητα και λιτότητα, χωρίς περιττές πληροφορίες
 • UX/UI: Ιστοσελίδες εύκολης περιήγησης, φιλικές προς τον επισκέπτη
 • Responsive layout – Responsive design: Άμεση δυναμική προσαρμογή της ιστοσελίδας σε φορητές συσκευές (smartphones, tablets, κ.α.)
 • Content creation: Κατάλληλο περιεχόμενο για κάθε ιστοσελίδα για καλαίσθητο οπτικό αποτέλεσμα
 • Δημιουργία mock-ups και άψογο αποτέλεσμα ανάλυσης εικόνας
 • SSL: ασφάλεια δικτύου και περιήγησης
 • Custom design & Custom WordPress Builds
 • Σύνδεση & παρουσία στα social media (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest)
 • Social media strategy: καμία επιχείρηση δεν μπορεί μόνο να υπάρχει. Ανάλυση & αξιολόγηση βασικών ανταγωνιστών και συγκεκριμένη τοποθέτηση στην αγορά

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επικοινωνήστε μαζί μας!