Προτασία από συνημμένα στο Gmail

Το Gmail στην προσπάθειά του να τηρηθούν τα νέα μέτρα ασφαλείας και συνεπώς να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, θα μπλοκάρει συνημμένα αρχεία όπως τα Javascript(.js) και τα εκτελέσιμα αρχεία (.exe). Ήδη η Google δεν επιτρέπει την αποστολή τέτοιου είδους επισυναπτόμενων αρχείων παρ’ ότι πολλές φορές καταλήγουν στα εισερχόμενα των χρηστών του Gmail. Για το […]

Το Gmail στην προσπάθειά του να τηρηθούν τα νέα μέτρα ασφαλείας και συνεπώς να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, θα μπλοκάρει συνημμένα αρχεία όπως τα Javascript(.js) και τα εκτελέσιμα αρχεία (.exe).

Ήδη η Google δεν επιτρέπει την αποστολή τέτοιου είδους επισυναπτόμενων αρχείων παρ’ ότι πολλές φορές καταλήγουν στα εισερχόμενα των χρηστών του Gmail. Για το λόγο αυτό, πλέον θα συσχετίζει τα spam με τα συνημμένα και τους αποστολείς ώστε να αποφευχθεί η όποια επιδρομή κακόβουλου λογισμικού στο Gmail.

Εκατομμύρια email θα απορρίπτονται ημερησίως με την ενσωμάτωση του machine learning. Συγκεκριμένα η Google αναφέρει ότι θα υπάρχει ακρίβεια πάνω από 99,9% για τα email που καταλήγουν στα spam. Προς το παρόν περίπου το 50-70% των email που διακινούνται στο Gmail είναι spam.